Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Guider om exportregler

en bild
Business Sweden erbjuder ett flertal guider inom praktisk exportarbete. Flera av dem är kostnadsfria och andra prenumererar du på. Guiderna innehåller såväl generell som detaljerad information om export- och importprocedurer, frihandel, utlandsbetalningar, finansiering, livsmedel och e-handel. Läs mer nedan om hur vi kan guida dig rätt i ditt företags utlandssatsning.

Exportguiden
Exportguiden är verktyget för dig som vill få en pedagogisk och praktisk vägledning i alla de exporttekniska momenten. Här finns checklistor, tips och råd om hur du lättast förbereder din exportsatsning för att passera i den internationella leveranskedjan. Kostnadsfri – tillgänglig utan registrering.

Livsmedelsguiden
Livsmedelsexport regleras ofta av en mängd lagar och bestämmelser. I Livsmedelsguiden hittar du välbehövlig information om olika länders importreglering, krav på märkning, EU-information och förslag på översättningshjälp. Kostnadsfri – tillgänglig vid registrering.

Hållbarhetsguiden
Här får du sex steg till ett lyckat hållbarhetsarbete. Guiden ger dig grundläggande kunskap om vad hållbart företagande innebär och hur det går till i praktiken. Vi lyfter fram särskilda utmaningar och risker inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, antikorruption och miljö. Du får också tips om förebyggande åtgärder som du bör vidta. Kostnadsfri – tillgänglig utan registrering.

E-handelsguiden
Guiden för dig som ska expandera internationellt via e-handel och som vill förstå förutsättningarna för att lyckas på olika marknader. Den innehåller en kartläggning av relevanta lokala lagar, marknadspraxis och trender på ett 30-tal olika e-handelsmarknader såväl inom som utanför EU. Kostnadsfri – tillgänglig vid registrering.

Finansieringsguiden
Finansieringen kan vara avgörande för att ditt företag ska kunna genomföra internationella affärer. Det gäller såväl för export som etablering eller investeringar i utlandet. Guiden ger dig viktig information om alternativa finansieringsupplägg samt om svenska och internationella finansieringskällor. Kostnadsfri – tillgänglig vid registrering.

Skeppningshandboken
Här hittar du information om allmänna exportregler samt specifik landinformation om exportbestämmelser för cirka 190 länder. Det finns dessutom information om lämpliga betalningsformer, kreditförsäkringar, finansieringsmöjligheter och inkassorutiner för över 60 länder. Prenumerationstjänst med registrering.

Frihandelsguiden
EU har frihandelsavtal med ett flertal länder. Vid export till dessa finns det flera förmåner som ditt företag kan utnyttja. Ett exempel är befrielse från tull – helt eller delvis – i importlandet. Vår Frihandelsguide innehåller all den information du behöver för att ta del av förmånerna. Prenumerationstjänst med registrering.